Lionfly Secrets

Lionfly Secrets består av fem euforiska musiker med skildrade bakgrunder men med samma mål, att ta sig så långt i musikdjungeln som möjligt! Man skulle kunna beskriva Lionfly Secrets musik som elektronisk-indie/rock som är väldigt influerad av band som BØRNS, Amason och The war on drugs. 

Bandet tog sin början i samband med att Erica (sång, gitarr) studerade musik i London. Under sin skoltid pendlade Erica mellan London och Malmö för att tillsammans med Basse (gitarr,sång) spela in de första låtarna i Gula Studion 2015. Under inspelningen kom även Nikko (klaviatur) med i (ljud)bilden. De tre musikerna kände direkt att det fanns mycket att hämta ifrån varandras sound och bestämde sig för att kombinera! Med inspiration från Basses rockriff, Ericas Americanasång och Nikkos Electrosynthar så hade ett nytt koncept skapats.

Tack vare låtarna som därefter släpptes fick bandet finalplats i Spinnup-finalen i Stockholm och länsfinalen på Svensktoppen Nästa Kalmar. Under sommaren drog Erica och Basse ut på en akustisk minuturné i Sverige tillsammans med Martha Paton och Hayley Harland från England. 

I samband med spelningen på Pride Malmö kom bandet i kontakt med nuvarande trummisen Johannes, under denna period kom även basisten Renzo in i bandet.

2016 deltog bandet i Emergenza där dom kom till Skånefinalen och tog sig en 2a plats. 

Lyssna: Lowly Coward

Lördag 30 juli kl. 22.00

 

oskarshamns kommun

ohk

ifk

dfs2014