Upplev AC/DC

Musikskolans lärare och elever kommer till Hamnfestivalen med sin föreställning Upplev AC/DC. 

Onsdag 27 juli kl. 21.00  

iRave Original Skankers

För fjärde året i rad uppträder fantastiska dansgruppen iRave. De dansar allt från coupa decale och ragga/dancehall till jazz och akrobatik. Gruppens kärna ligger i dess förkärlek till urban musik därav deras breda dansstil. Gruppen har varit med i flera föreställningar, musikvideor och koncerter i både Sverige och Danmark. 

Lördag 30 juli kl. 23.00

The Valley Cats

Oskarshamns egna rockabillystjärnor! Gillar ni oldschool rock n roll, så kan ni inte missa det här gänget. Vi garanterar att ni inte kommer att kunna stå stilla!

Lyssna: The Valley Cats på Soundcloud

Lördag 30 juli kl. 23.15

Hurley & the Blue Dots

Efter mer än tio år tillsammans som duo har Hurley & The Blue Dots hittat precis dit de vill. Med rötterna i tidigt 40-50 tal mixas det sedan ner till en gryta som blir till något alldeles eget. Energi, outtröttligt sväng och slidegitarr blir till en härlig ”Hillbilly rhythm & blues”.

Onsdag 27 juli kl. 23 (öltältet)

Clara Mae

Clara Mae har varit med i Idol, gjort platta och världsturné med 
Ace Of Base. Fantastiska upplevelser och äventyr för en ung artist. Ambitionen har alltid varit att få göra sin egen ”grej”, så nu har Clara Mae fokuserat fullt ut på sin solokarriär det senaste året.

Lyssna: Clara Mae på Spotify

Torsdag 28 juli kl. 20.00

CHAINED

Groove metal-band som firar sitt 10-års jubileum med en spelning hos oss på Hamnfestivalen.

Torsdag 28 juli kl. 22.00

The OLdsfire Band

Oskarshamnsband som spelar en blandning av gammal hederlig rock med influenser från bland annat country och rockabilly. De spelar både eget och låtar från andra artister som t.ex Johnny Cash, Bob Dylan och Elvis.

Torsdag 28 juli kl. 00.00 (öltältet)

Elin Namnieks

Elin Namnieks har de senaste åren gjort hundratals spelningar och försökt hitta sig själv som artist. I september 2015 var hon i USA och spelade in sin musik i Los Angeles och hittade äntligen sitt sound. Sedan dess har hon släppt singeln Changed och skaffat band.

Lyssna: Elin Namnieks på Spotify

Fredag 29 juli kl. 21.30

MIXED

Oskarshamns egna dansgrupp Mixed Dance Crew uppträder i år igen med ett nummer fyllt med show och street i grunden. Gruppens snabba framgång har bland annat lett till att vara Mollie Lindéns bakgrundsdansare och en tävlingsplats i världens största streetdance-tävling i London. Följ dem på Instagram: @mixeddancecrew

Lördag 30 juli kl. 22.45

Stagedancers

Årets program innehåller i vanlig ordning mer än bara musik. Vi har exempelvis tre riktigt grymma dansuppvisningar att bjuda på. En av dessa är av dansgruppen Stagedancers. Stagedancers tog hem segern i Danskarusellens Smålandsfinal 2015 och majoriteten av medlemmarna var även med 2014 och vann även då Smålandsfinalen.

Fredag 29 juli kl. 22.30 

The Pollutions

Oskarshamns band med rötter från Figeholm, som var Smålandsfinalister i Livekarusellen 2015. De influeras av allt från The Hellacopters till Pearl Jam och lovar att bjuda på ett jäkla ös.

Fredag 29 juli kl. 19.30 

Lionfly Secrets

Lionfly Secrets består av fem euforiska musiker med skildrade bakgrunder men med samma mål, att ta sig så långt i musikdjungeln som möjligt! Man skulle kunna beskriva Lionfly Secrets musik som elektronisk-indie/rock som är väldigt influerad av band som BØRNS, Amason och The war on drugs. 

Bandet tog sin början i samband med att Erica (sång, gitarr) studerade musik i London. Under sin skoltid pendlade Erica mellan London och Malmö för att tillsammans med Basse (gitarr,sång) spela in de första låtarna i Gula Studion 2015. Under inspelningen kom även Nikko (klaviatur) med i (ljud)bilden. De tre musikerna kände direkt att det fanns mycket att hämta ifrån varandras sound och bestämde sig för att kombinera! Med inspiration från Basses rockriff, Ericas Americanasång och Nikkos Electrosynthar så hade ett nytt koncept skapats.

Tack vare låtarna som därefter släpptes fick bandet finalplats i Spinnup-finalen i Stockholm och länsfinalen på Svensktoppen Nästa Kalmar. Under sommaren drog Erica och Basse ut på en akustisk minuturné i Sverige tillsammans med Martha Paton och Hayley Harland från England. 

I samband med spelningen på Pride Malmö kom bandet i kontakt med nuvarande trummisen Johannes, under denna period kom även basisten Renzo in i bandet.

2016 deltog bandet i Emergenza där dom kom till Skånefinalen och tog sig en 2a plats. 

Lyssna: Lowly Coward

Lördag 30 juli kl. 22.00

Semesterorkestern

Inpluggat eller urpluggat...elektriskt eller akustiskt... Semesterorkestern bjuder på röj med hjälp av den bästa punk- new wavemusiken från -76 å framåt! På repertoaren trängs klassiker från bland andra Ramones, Ebba Grön, Clash, Imperiet, Cure, Weezer, D:A:D, Noice, Blondie, Docent Död, Joan Jett, Bangles och Green Day.

Lyssna: Semesterorkestern på Soundcloud

Fredag 29 juli och lördag 30 juli kl. 00 (öltältet) 

Murphy's Law

Oskarshamnsbaserat band som spelar irländsk folkrock.

Fredag 29 juli kl. 23.00

Jack Moy & Glöden

Svenska heta popfolkrockare med riv! Jack Moy & Glöden är uppvuxna med samma matjord som Yngwie Malmsteen, Europé och Candlemas i Upplands Väsby och jämförs ibland med Mumford & Sons och The Lumineers. De skapar med sitt personliga sound och Jack Moys sångröst ett melodiöst och omisskänneligt sound med starka influenser från folkpop och indierock. När de spelar live drar de fulla hus och har genom åren spelat på Debaser, Medis, Babel och Sticky Fingers. De har dessutom gjort bejublade framträdanden på This is Hultsfred, Hejtö Festivalen och Lunda Karnevalen.

Lyssna: Jack Moy & Glöden på Spotify

Torsdag 28 juli kl. 23.00

STEELE

STEELE har nyligen släppt sin debut EP, Opium, vilken har tagits väl emot av svenska och internationella bloggar och tidningar (bl.a. Rolling Stone Magazine). Hennes musik har inte heller undgått de stora musikbolagen och hon är just nu på väg att signa en major-deal med nytt material som väntar! STEELEs musik passarv alla som gillar pop, musikalitet och kraftfulla produktioner, i stil med Lana Del Ray, Florence + The Machine, Ellie Goulding med flera.

Lyssna: STEELE på Spotify

Fredag 29 juli kl. 20.30

Blurred Faces

Alternativ rock från Kalmar. De var nyligen finalister i Kalmar Läns finalen av Musik Direkt. 

Lördag 30 juli kl. 21.00

Dennis Herdinius

Dennis Herdinius fann sin passion för musiken när han upptäckte och inspirerades av The Clash i högstadiet, vilket har lett till hans driv i musiken. Med rötterna i punken och en stil inspirerad av White Stripes, så kommer Dennis att framföra en härlig spelning med blues-inspirerad punk.

Fredag 29 juli kl. 19.00 (öltältet)

 

oskarshamns kommun

ohk

ifk

dfs2014